Vroege rimpels: oorzaken van huidveroudering en de beste methoden voor verjonging

Rimpels worden beschouwd als een teken van ouderdom, maar de eerste rimpels in het gezicht kunnen op de meest bloeiende leeftijd verschijnen. Voor veel meisjes is het verschijnen van "tekenen des tijds" op het gezicht een ramp. Laten we eens kijken waarom vroege rimpels verschijnen en hoe we kunnen vechten voor jeugdigheid en gladheid van de huid.

Oorzaken

Er zijn veel redenen die het vroege verschijnen van rimpels in het gezicht veroorzaken. Vaak is een combinatie van factoren van invloed op de vorming van plooien.

methoden voor veroudering en verjonging van de gezichtshuid

Dus de meest voorkomende oorzaken van vroege huidveroudering:

 • Erfelijkheid. Individuele kenmerken van de structuur van de huid worden geërfd. Daarom, als naaste vrouwelijke familieleden (moeders, grootmoeders, oudere zussen) dergelijke cosmetische problemen hebben, wordt aanbevolen om onmiddellijk na 20 jaar met anti-verouderingszorg te beginnen. De reden voor de vorming van plooien op jonge leeftijd is een dunne opperhuid. Tegelijkertijd is bij mannen de bovenste laag van de huid aanvankelijk dikker en wordt het verschijnen van de eerste rimpels in de regel na 30 jaar waargenomen.
 • Droge huid. Het gebrek aan vocht is een gevolg van de invloed van externe oorzaken. De eerste mimische rimpels op het gezicht kunnen vóór de leeftijd van 20 verschijnen.
 • Schadelijke werk- en leefomstandigheden. Vroege rimpels verschijnen vaak bij mensen die vanwege hun professionele activiteiten veel tijd in de open zon of in de kou doorbrengen. Maar binnenshuis werken kan ook leiden tot uitdroging van de huid, omdat in veel kantoren de luchtvochtigheid extreem laag is.
 • Verkeerde zorg. Onwil of onwetendheid over de basisregels van huidverzorging is een van de meest voorkomende oorzaken van vroege rimpels.
 • Zonnebrand liefde. Rimpels op jonge leeftijd kunnen verschijnen bij meisjes die graag de stranden en zonnebanken bezoeken, maar geen UV-bescherming gebruiken.
 • Roken. Deze slechte gewoonte draagt bij aan de activering van het verouderingsproces en heeft een negatief effect op de huid, zowel van binnen als van buiten.
 • Sterke schommelingen in gewicht. Fans van strikte diëten moeten onthouden dat ze het risico lopen rimpels op hun gezicht te krijgen. Het is vooral belangrijk om onevenwichtige diëten te vermijden.
 • Actieve expressie. Het is deze reden die bijdraagt aan de vorming van dynamische rimpels, die gewoonlijk mimic worden genoemd. Meisjes die slechtziend zijn en geen bril of lenzen dragen, lopen bijvoorbeeld het risico op vroege rimpels rond de ogen, omdat ze moeten turen om het onderwerp te zien.
 • Verkeerde modus. Constant gebrek aan slaap, gebrek aan wandelingen in de frisse lucht en lage fysieke activiteit dragen bij aan het verschijnen van rimpels in het gezicht.
 • Spanning. Nerveuze spanning veroorzaakt de afgifte van bepaalde hormonen (cortisol, adrenaline), die bijdragen aan het optreden van spierspasmen in het gezicht. En dit leidt tot een slechte bloedcirculatie en vroegtijdige veroudering van de huid.

Manieren om te vechten

Laten we eens kijken of het mogelijk is om vroege rimpels in het gezicht te elimineren. Om te vechten voor een jeugdige huid, kunt u zowel thuis- als salonmethoden gebruiken, elke optie heeft zijn eigen voordelen.

Salonprocedures zijn goed omdat het resultaat van het gebruik ervan zeer snel zichtbaar is, meestal na een paar dagen en soms zelfs een paar uur na de sessie. Het nadeel is de vrij hoge prijzen en de aanwezigheid van contra-indicaties voor de procedures. Bovendien kost het na het toepassen van injectietechnieken tijd voor revalidatie, omdat onmiddellijk na de procedure blauwe plekken in het injectiegebied kunnen verschijnen.

Zorg thuis stelt u niet in staat om snel resultaten te behalen, het vereist systematische en doorzettingsvermogen. Maar aan de andere kant is dergelijke zorg bijna gratis. Het voordeel is dat u in elke vrije minuut thuisprocedures kunt uitvoeren. En dat is erg handig met een drukke agenda.

Salon technieken

U kunt rimpels op jonge leeftijd gladstrijken met behulp van verschillende procedures. De benoeming van een verjongingsprogramma wordt individueel uitgevoerd, rekening houdend met de kenmerken van de gezichtshuid.

Botox

Deze methode is gebaseerd op de introductie van preparaten die botulinumtoxine bevatten in de spieren. De medicijnen blokkeren de impulsen die het spierweefsel binnenkomen, waardoor de spieren ontspannen. Tijdens de werkingsperiode van botulinumtoxine blijven de spieren statisch, dat wil zeggen dat de belangrijkste oorzaak van het verschijnen van rimpels in het gezicht wordt geëlimineerd.

Zolang de rimpels oppervlakkig zijn, leidt spierontspanning tot vereffening. Maar het effect verschijnt niet onmiddellijk, verbeteringen kunnen worden opgemerkt op de 3-4e dag en het meest uitgesproken effect zal 7-14 dagen na toediening van het medicijn komen.

Na verloop van tijd verzwakt het effect van het medicijn. En wanneer de mobiliteit van de spieren met 80-90% is hersteld, is het mogelijk om de procedure te herhalen. In de regel moet herhaalde toediening elke 5-8 maanden worden uitgevoerd (afhankelijk van individuele reacties).

Mesotherapie en biorevitalisatie

Beide procedures zijn gericht op het stimuleren van de natuurlijke regeneratieprocessen in de huid. De essentie van de procedures is het subcutaan inbrengen van speciale preparaten. Het verschil tussen mesotherapie en biorevitalisatie ligt in de samenstelling van de gebruikte middelen.

Bij het uitvoeren van biorevitalisatie is hyaluronzuur het hoofdbestanddeel van het medicijn. Bij mesotherapie worden complexere cocktails gebruikt.

De resultaten kunnen onmiddellijk na de eerste injectie van het medicijn worden gezien. Om het beste resultaat te bereiken, wordt echter aanbevolen om de volledige cursus, bestaande uit 2-5 procedures, af te ronden.

Fotoverjonging

Deze methode is gebaseerd op de impact op de huid van lichtstromen die worden uitgezonden door een speciaal apparaat. Het resultaat van de procedure is het gladstrijken van oppervlakkige rimpels en het verbeteren van de huidskleur.

gezichtshuidverjonging

Om het beste resultaat te krijgen, worden verschillende procedures uitgevoerd (van 3 tot 7) met een pauze tussen de sessies van drie weken.

Laserverjonging

Deze moderne techniek is gebaseerd op de impact op alle huidlagen met een laserstraal. Tijdens de procedure worden de onderste lagen van de opperhuid verdampt en worden onregelmatigheden in het reliëf (rimpels) geëlimineerd.

Om het effect te consolideren, zijn verschillende sessies vereist, hun aantal wordt individueel bepaald.

Chemische peeling

De essentie van de procedure is het "oplossen" van de oppervlaktelaag van epidermale cellen. Door blootstelling aan chemicaliën worden dode cellen verwijderd en wordt ook het regeneratieproces gestimuleerd. Hierdoor ziet het gezicht er frisser uit en worden rimpels gladgestreken.

Het is noodzakelijk om de samenstelling voor de procedure te kiezen en het aantal sessies individueel te bepalen.

andere technieken

Naast de bovenstaande procedures kunnen schoonheidssalons zachtere procedures aanbieden om vroege rimpels kwijt te raken:

 • professionele cosmetische massage;
 • het uitvoeren van een cursus maskers met behulp van professionele cosmetica.

Er zijn ook meer exotische methoden van verjonging, bijvoorbeeld verjonging met behulp van hirudotherapie of massage met slakken.

thuis methoden

Als het niet mogelijk is om contact op te nemen met een schoonheidsspecialiste, kunt u proberen om vroege rimpels weg te werken met huismiddeltjes. Laten we eens kijken wat we moeten doen om de eerste rimpels op de huid te verwijderen.

Dit vereist een reeks procedures:

 • ijs wassen;
 • speciale gymnastiek;
 • zelfmassage;
 • verjongende maskers.

ijs wassen

Dit is een zeer eenvoudige maar nuttige procedure. Het is noodzakelijk om het gezicht elke ochtend af te vegen met een ijsblokje, volgens de massagelijnen. Het is niet nodig om druk uit te oefenen op de huid, de beweging moet licht en glijdend zijn.

Om ijs te maken, kun je mineraalwater nemen, maar het is beter om een afkooksel van kamille, peterselie of salie te maken. Laat het gezicht na het voltooien van de procedure een beetje aan de lucht drogen en breng vervolgens een crème aan die geschikt is voor uw huidtype.

Gymnastiek

Regelmatige uitvoering van speciale oefeningen stelt u in staat om vroege rimpels onder de ogen te elimineren, nasolabiale plooien glad te strijken en het huidreliëf op het voorhoofd en rond de mond te egaliseren.

gymnastiek voor gezichtsverjonging

Oefeningen moeten 5-10 keer worden herhaald:

 • sluit uw ogen stevig (kreun niet tegelijkertijd) en ontspan vervolgens uw spieren;
 • knipper snel gedurende 10 seconden;
 • leg je vingers onder de wenkbrauwen, druk op de huid en til de wenkbrauwen op, omgaan met de weerstand;
 • druk met uw vingers op de huid aan de buitenste ooghoeken, sluit uw ogen stevig;
 • haal diep adem, probeer de vleugels van de neus op te blazen en adem dan de lucht uit door de linkerhoek van de mond. Herhaal de oefening, maar adem uit door de rechterhoek van je mond;
 • adem langzaam in door de neus en adem uit door de mond, waarbij de lippen naar voren worden gestrekt;
 • leg je vingers op je voorhoofd net boven de wenkbrauwen, en trek nu je wenkbrauwen omhoog;
 • fixeer de huid bij de binnenste ooghoek, in het midden van de wenkbrauw en bij de buitenste ooghoek, en probeer nu uw ogen goed te sluiten;
 • We downloaden de workout met een oefening die de bloedstroom naar de huid veroorzaakt. Draai je hoofd voorzichtig naar links "helemaal", na drie seconden, laat je hoofd naar voren zakken en probeer je borst met je kin aan te raken. Herhaal aan de andere kant.

Zelfmassage

Deze procedure stimuleert de bloedcirculatie en maakt rimpels effectief glad. Er zijn verschillende massagetechnieken>, maar u moet deze procedure onder de knie krijgen met een klassieke cosmetische massage.

zelfmassage van de gezichtshuid voor verjonging

Vereist:

 • was je gezicht en handen goed;
 • crème of cosmetische olie aanbrengen;
 • voer bewegingen uit met de vingertoppen, strikt langs de massagelijnen;
 • de procedure omvat drie bewegingen - strelen, wrijven en kneden;
 • de eerste beweging wordt uitgevoerd door de vingers licht over de huid te schuiven;
 • bij het uitvoeren van de tweede beweging moet u de druk iets verhogen, maar zorg ervoor dat de huid niet uitrekt;
 • kneden is het moeilijkste deel van de procedure, omdat je een aanzienlijke impact op de gezichtsspieren moet hebben, maar de huid niet moet strekken. Plaats de kussentjes van drie vingers op het gemasseerde gebied en maak pulserende bewegingen gedurende 3-5 seconden, beweeg dan je vingers en herhaal het effect;
 • beëindig de sessie met een streling.

Masker Recepten

Een van de meest effectieve huismiddeltjes voor vroege rimpels zijn zelfgemaakte cosmetische maskers gemaakt van natuurlijke producten. Ze moeten twee keer per week worden gedaan.

drievoudige procedure

Dit is een zeer effectief masker, voor de procedure moet u drie cosmetische composities bereiden.

 • Ten eerste: stoom twee eetlepels kleine havermout met een kleine hoeveelheid hete melk om een dikke "pap" te maken, laat het brouwen tot het volledig is afgekoeld. Meng de massa met een eetlepel ongeraffineerde plantaardige olie, zoals sesam- of lijnzaad.
 • Ten tweede: verwarm een dessertlepel natuurlijke honing, meng met een groene appel geraspt op een fijne rasp (twee eetlepels appelmassa zijn vereist);
 • Ten derde: meng een eetlepel zure room met rauwe eidooier en drie druppels citroensap.

Nu moet je je gezicht reinigen en stomen en de eerste compositie aanbrengen. Na een kwartier afwassen met warm water. Herhaal hetzelfde met de tweede en derde compositie. Werk af met een wasbeurt met koud water.

Vochtinbrengende crèmes

Ze hydrateren de huid zeer goed, wat betekent dat maskers gemaakt van vers fruit vroege rimpels bestrijden. Het is noodzakelijk om het vruchtvlees op een rasp te malen en te mengen met een lepel zure room. Breng dit mengsel een half uur aan.

een fruitmasker aanbrengen voor huidverjonging

Voor maskers wordt aanbevolen om te gebruiken:

 • bananen;
 • aardbeien;
 • groene druiven;
 • perziken;
 • abrikozen;
 • pompoen (rauw of gebakken);
 • komkommers;
 • kaki.

preventie

Om het verschijnen van vroege rimpels te voorkomen, moet u:

 • leid de meest gezonde levensstijl: slaap voldoende, eet een uitgebalanceerd dieet, wees in de frisse lucht;
 • drink meer zuiver water;
 • geef de huid de juiste verzorging, gebruik hoogwaardige cosmetica die geschikt is voor leeftijd en huidtype.