Effectieve volksschoonheidsrecepten

vrouw met een verjongde huid

Elke vrouw wil mooi zijn. En dit geldt niet alleen voor vakanties, maar ook voor weekdagen, dus iedereen is geïnteresseerd in recepten voor volksschoonheid. Ten eerste is het een plezier om aan tafel te zitten en zelf maskers, scrubs, crèmes te bereiden. Ten tweede bespaart het aanzienlijk op het gezinsbudget.

U kunt lang praten over de eigenschappen en nuttige stoffen van geneeskrachtige planten en natuurlijke producten die worden gebruikt bij de industriële bereiding van lotions, crèmes, maskers, afkooksels. Hoewel de mensheid al lang weet dat thuis bereide preparaten van natuurlijke producten en planten vaak beter werken dan de meest bekende crèmes en medicijnen.

Sluit vriendschap met de natuur en huidverjonging met folkremedies heeft een magisch effect op je huid. Je kunt kruidengeneesmiddelen voor verjonging thuis bereiden, gebruikmakend van alle kracht van de natuur die geneeskrachtige planten hebben opgenomen.

Er zijn veel recepten voor de schoonheid en gezondheid van het lichaam, en in het begin kun je zelfs in de war raken waar je moet stoppen. Om het gemakkelijker te maken om door dit probleem te navigeren, moet u beslissen met welk deel van het lichaam u eerst moet werken - het gezicht, armen, benen, buik, enz. Voor elke site kunt u uw zelfgemaakte schoonheidsrecepten gebruiken.

Gezichtsmasker

Hoe ouder een vrouw wordt, hoe meer ze aandacht begint te besteden aan de conditie van de huid van het gezicht, omdat dit deel van het lichaam altijd open staat voor mensen. Allerlei cosmetica, vervuilde lucht, werken met schadelijke arbeidsomstandigheden, constante stress laten altijd hun sporen na. Niet iedereen kan het zich veroorloven om naar schoonheidssalons te gaan en dure procedures uit te voeren. En wat huismiddeltjes betreft, ze zijn gemakkelijk thuis te maken en alle componenten zijn te vinden in een apotheek of winkel.

Een zelfgemaakt schoonheidsmasker voor de gezichtshuid helpt bij het wegwerken van dergelijke onaangename problemen:

 • droge of vette huid;
 • rimpels;
 • peeling en irritatie;
 • acne;
 • post-acne;
 • pigmentatie die verschijnt met de leeftijd;
 • huidveroudering;
 • blauwe kringen onder de ogen door chronische vermoeidheid;
 • vervuiling, inclusief zwarte stippen.

Volksschoonheidsrecepten zijn gebaseerd op die producten die bijna elke dag bij ons op tafel staan of in de koelkast liggen. Dus, wat kan worden gebruikt voor de gezichtshuid om zijn gezondheid en schoonheid te bereiken?

Honing en aardappelen

honing voor huidverjonging

Honing heeft zo'n breed werkingsspectrum dat het niet alleen in de geneeskunde, maar ook in de cosmetologie wordt gebruikt. Voor de schoonheid en jeugd van het gezicht kunt u de volgende recepten gebruiken:

 1. Om rimpels te verwijderen, worden honing (1 theelepel), bio-yoghurt (5 theelepel), lavendelolie (2 druppels) en eigeel (1 st. ) in een glazen bakje gemengd tot een gladde massa. Het resulterende mengsel wordt met massagebewegingen op het gezicht aangebracht en na 15 minuten afgespoeld met warm water. Het is raadzaam om een vochtinbrengende crème aan te brengen.
 2. Om een schoonheidsliftmasker te maken, heb je eidooier, honing, perzikolie en lijsterbessap nodig (1 theelepel in totaal). De ingrediënten worden gemengd en het resulterende mengsel wordt op de huid van het gezicht en de hals aangebracht en gedurende 20 minuten bewaard. De procedure moet gedurende 25 dagen elke 2 dagen worden herhaald.
 3. Voor het derde schoonheidsproduct heb je een paardenbloem nodig (10-15 bloemen), die zwaar moet worden geplet. Voeg in de resulterende suspensie 2 el. ik. honing, meng grondig en breng gedurende 15 minuten op het gezicht aan.

Veel recepten voor jeugd en schoonheid van de gezichtshuid bevatten aardappelen. Dit product bevat namelijk een grote hoeveelheid vitamine B, C en K, choline, thiamine, selenium. Ze helpen de natuurlijke vochtbalans te herstellen, de huid strakker te maken, pigmentvlekken en acne te elimineren. Om ervoor te zorgen dat het gezicht zijn vroegere schoonheid en frisheid krijgt, kunt u de volgende recepten proberen:

 1. Middelgrote aardappelen worden fijngesneden zodat het sap maximaal behouden blijft. De resulterende suspensie wordt in de vorm van een kompres op de huid van het gezicht aangebracht (hiervoor kunt u gaas gebruiken). Dit masker blijft 10-15 minuten staan, waarna het wordt afgewassen met warm water.
 2. Een vette huid kan ook helpen, maar in dit geval zullen wortelen een toevoeging zijn. Aardappelen en wortelen moeten dezelfde verhouding hebben als beide producten worden geplet. Omdat het mengsel te vloeibaar zal zijn, wordt het ingedikt met een kleine hoeveelheid bloem. Het schoonheidsmasker wordt gedurende 15 minuten aangebracht en vervolgens afgewassen.

Bananen, eieren en meer

Bananen, zoals honing, worden niet alleen in de geneeskunde gebruikt, maar zijn ook populair onder schoonheidsspecialisten. Dit product zit zelfs in veel dure gezichtsverzorgingsproducten. Maar waarom meer betalen als er zelfgemaakte schoonheidsrecepten zijn die net zo veel effect hebben op de huid? Voor het gezicht wordt een banaan op de volgende manieren gebruikt:

banaan voor huidverjonging
 1. Om de huid te verjongen, wordt het vruchtvlees omgezet in een zachte substantie, waaraan honing en zure room (elk 1 theelepel) worden toegevoegd, evenals 1 dooier. Het resulterende masker moet 25-30 minuten op het gezicht blijven zitten, waarna het met water wordt verwijderd. Maar er is een klein geheim: het verwijderen van de overblijfselen van pap moet gebeuren met klopbewegingen.
 2. Banaan is goed voor het herstellen van de waterhuishouding, omdat het vitamines bevat voor de schoonheid van de huid, vooral als deze ontstoken is.

Hiervoor heb je gehakte bananenpulp nodig (1/3 van het fruit), waaraan verse melk (2 eetlepels) wordt toegevoegd. Als de consistentie te vloeibaar is, kan deze in een gaasverband worden verpakt en op het gezicht worden aangebracht (15 minuten). In dit geval wordt het masker verwijderd met een wattenschijfje, dat vooraf is bevochtigd met melk (vetarm).

Een dergelijk product helpt de huid te ontdoen van sproeten en pigmentvlekken, omdat het een natuurlijk bleekmiddel is. Om te profiteren van deze eigenschap van het fruit, meng je een halve banaan met citroensap (1 theelepel). Dit masker wordt niet langer dan 15 minuten op het gezicht gehouden.

Eieren zijn een natuurlijke bron van eiwitten, ze bevatten schoonheidsvitamines. Om de schil te verzadigen is één dooier voldoende, gemengd met komkommer (1 eetlepel puree), appel (1 eetlepel puree), honing (1 eetlepel) en tarwehoning (2 eetlepels). Dit masker wordt op het gezicht aangebracht en ongeveer 20 minuten bewaard, waarbij de procedure 2 keer per week wordt herhaald.

Ook verwijderen eiermaskers overtollig vet van de huid, maar in dit geval heb je een eiwit nodig dat tot schuim wordt opgeklopt. Bedek het gezicht met deze massa en wacht 30 minuten. Om het effect te maximaliseren, spoelt u alles af met mineraalwater en veegt u het af met een extra ijsblokje.

Zelfs door gewone havermout op het gezicht aan te brengen, kunt u de huid van gezondheid en vitamines voorzien. Maar oude schoonheidsrecepten raden aan om pap fijn te malen met honing, perzik of olijfolie en yoghurt, en dit mengsel op de huid aan te brengen (gedurende 15 minuten).

Als u wilt dat de schoonheidsrecepten van oma het maximale effect hebben, moet u vóór elke procedure de huid van het gezicht voorbereiden.

Om dit te doen, moet je je gezicht stomen met goedkope farmaceutische producten in de vorm van kruidenpreparaten. Het duurt meestal 10 minuten om je hoofd boven de stoom te houden, zodat de poriën zich openen.

Gezichtsverzorgingstips

verjongde gezichtshuid

Een vrouw moet van tijd tot tijd verschillende maskers maken, preventieve maatregelen nemen. Een jeugdig en mooi dieet, inclusief de afwijzing van alle zoetwaren, meel, vet, gerookt, zal niet alleen helpen om de waterbalans van de huid op het vereiste niveau te houden, maar ook het risico op ziekten van het hele organisme te verminderen.

Cosmetologists geven hun klanten een aantal instructies die helpen het effect van de procedure voor een langere tijd te behouden. Een crème die bedoeld is voor huidverzorging rond de ogen moet bijvoorbeeld de volgende stoffen bevatten:

 • collageen - verstevigt de huid en geeft haar elasticiteit;
 • groene thee-extract - normaliseert de kleur van de huid;
 • mangaan - elimineert donkere kringen onder de ogen;
 • cafeïne - bevordert de huidskleur.

Voor de ogen is het goed om lotions te maken van een afkooksel van calendulabloemen.

Het volgende recept is goed voor dergelijke doeleinden: calendula (2 eetlepels) wordt met kokend water (1 kop) gegoten en 15-20 minuten gelaten om te brouwen. Wattenschijfjes worden in de resulterende vloeistof gedruppeld (als deze niet is afgekoeld, moet deze worden gefilterd en op een koele plaats worden bewaard), die vervolgens op de ogen worden aangebracht. Zo'n kompres duurt 15 minuten en om de calendula beter te laten werken, moet je je gezicht bedekken met huishoudfolie en een badstofhanddoek.

Om minder rimpels in het gezicht te hebben, mag het gezicht tijdens de slaap niet in contact komen met het kussen. Een grote hoeveelheid drinken 's nachts draagt ook bij aan dergelijke problemen.

Het is handig voor toon om ijsprocedures uit te voeren. IJsblokjes kunnen worden gebruikt uit gewoon water of bevroren groene thee. Een dergelijke operatie wordt 's ochtends uitgevoerd, wanneer alle hygiëneprocedures zijn voltooid. Maar de crème kan nog een uur niet op het gezicht worden aangebracht.

Het wordt aanbevolen om meerdere keren naar het bad te gaan. Dit zal helpen de poriën diep te openen, zodat elastine kan worden geproduceerd. Dit bestanddeel zorgt voor de elasticiteit en gezondheid van de huid.

Na maskers, peelings, scrubs is het noodzakelijk om de huid te laten ademen en pas daarna de crème aan te brengen. Bovendien moet zo'n cosmetica vitamine A, E, D bevatten.

U kunt ook uw eigen vochtinbrengende crème maken en geld besparen. Om de schoonheid van de huid van de apotheek te garanderen, zijn alleen kamferalcohol, kamille en lanoline nodig.

Nadat de kamille is gebrouwen, wordt het overgelaten om te brouwen. In de tussentijd is het noodzakelijk om de dooier, plantaardige olie (2 theelepel) en honing (1 theelepel) te mengen, waar later de infusie (1 theelepel), kamferalcohol (15 ml) en lanoline (15 ml) aan worden toegevoegd.

Alle componenten moeten worden gemengd tot een homogene consistentie. De crème wordt naar behoefte gebruikt, niet langer dan 15 minuten op het gezicht gehouden (van de huid verwijderd met keukenpapier) en op een koele plaats bewaard, bij voorkeur in de koelkast.

Goede lichaamsverzorging

Om het lichaam er strak uit te laten zien, moet je er ook voor zorgen. Yoga helpt goed voor de gezondheid, maar het verloop van dergelijke lessen moet door een specialist worden gekozen. Vergeet niet dat goede voeding voor schoonheid een belangrijke rol speelt.

Elke vrouw op leeftijd heeft problemen met het decolletégebied: het kunnen puistjes en verlies van huidskleur zijn. Een masker van witte klei helpt hierbij. Maar het moet niet alleen op de borst, maar ook op de nek worden aangebracht, omdat deze twee gebieden met elkaar verbonden zijn.

Daarnaast zijn voor hun schoonheid ook etherische oliën van kruiden en dennennaalden nodig van de apotheek. Ze worden toegevoegd aan het bad, dat voor het slapengaan wordt ingenomen. Dit zal de huid verzadigen met essentiële sporenelementen. Natuurlijk is een gezonde levensstijl ook belangrijk. Elke slechte gewoonte wordt niet alleen weerspiegeld in de interne toestand, maar ook in het uiterlijk. Daarom, als schoonheid en gezondheid duur zijn, moet je aan jezelf werken.